Sport Team Baia Mare – F.C.România Barcelona(Spania)

Sport Team Baia Mare 6 - 5 F.C.România Barcelona(Spania)
06 Jul 2024 - 16:00Baia Mare
Meciul dintre s-a dusputat sâmbătă 6 iulie 2024, pe terenul sintetic ,,Aurel Vlaicu” din Baia Mare, fiind considerat ca revanșă la cel din 27 mai 2023 din Spania, când formația FC România Barcelona a învins echipa băimăreană cu 6-3(1-1).
Înainte de întrarea pe teren, echipa din Barcelona a fost primită în mod tradițional cu pâine și sare, apoi s-a intonat Imnul de stat al României, iar Primarul Municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, a oferit celor două echipe, câte o cupă a Prieteniei din partea organizatorilor și a dat lovitura de începere a meciului.
Echipa din Barcelona este alcătuită doar din jucători români care lucrează în Spania și aproape toți au jucat la echipe de Liga a II sau a III-a, chiar unii dintrei ei în Liga I.
Aceasta s-a înființat în anul 2018 la nivel de fotbal în 7, sub titulatura FC România Barcelona. Este câștigătoarea Ligii și a Cupei în 2019. Câștigătoarea Cupei Prieteniei( Ucraina, Moldova, Craiova, FC România Barcelona). Câștigătoarea Ligii și finalista Cupei în 2020. Finalista Cupei în 2021 și câștigătoarea Ligii în 2022.
Pe 18 Februarie 2023 se înființează echipa de fotbal în 11 sub titulatura de FC România 2023. La debut câștigă cu 6-2 meciul amical jucat contra echipei Legion Ucraina(campioană în acel moment al ligii de amatori ACDEA-Cupa firmelor).
În perioada 2023/2024 termină pe locul 6 în Liga de amatori ACDEA. Pe 29 iunie 2024 câștigă Cupa ACDEA contra echipei Los Copihuescu 5-4 după executarea loviturilor de la 11 m.
Media de vârstă a echipei este de 33 ani, față de 43 ani cât este cea a achipei băimărene.
Președinți: Florin Budeanu și George Badea;
Antrenori: Alexandru Grigorescu și Dani Ardelean;
În prima repriză cei din Barcelona i-au dominat pe băimăreni, deși până în minutul 15 jocul a fost echilibrat, echipa băimăreană chiar a condus de două ori prin golurile marcate de Bogdan Bîrle, respectiv Nicu Ruscal, însă cei din Spania pun stăpânire pe joc și în min.32, egalează la 2-2 prin Marian Avram, după care mai înscriu de trei ori prin Marian Luca(2-3 min.38) și Laurențiu Tuluc de două ori(2-5 min.40 și 43).
Partea a doua a jocului a fost dominată în totalitate de băimareni, care au avut și o bancă de rezerve mai numeroasă, iar sistemul de joc a fost schimbat de cei doi antrenori Ioan Marchiș și Ovidiu Daraban din 4-4-2, în 4-1-4-1, și astfel reușesc să închidă jocul spre propria poartă, iar Rareș Pop-Popescu(min.57), Bogdan Bîrle(min.71), Nicolas Gavrilă(min.81) și Bogdan Trif(min.90 din 11 m), prin golurile marcate, reușesc să aducă victoria echipei Sport Team cu scorul de 6-5.
Arbitrajul a fost asigurat de către:Cristian Gheighiș, Rebeka Moldovan și Giulia Florean.
Echipele:
Sport Team:Darius Mihuț, Dănuț Triff, Edy Costin, Gheorghe Mateaș, Florin Frenț, Ștefan Dărăban, Bogdan Țentea, Vasile Terec, Marius Cardoș, Cristian Ciurescu, Ionuț Pop. Daniel Gheighiș, Rareș Pop-Popescu, Ovidiu Dărăban, Daniel Lupuți, Ciprian Coste, Cristian Bărbos, Alin Gavrilă, Bogdan Bîrle, Florin Florea, Bogdan Trif și Nicolas Gavrilă.
Antrenori Ioan Marchiș și Ovidiu Dărăban.
F.C. România Barcelona:
Alex Grigorescu, Marian Vișan, Andrei Fedeorin, Aurel Pașcani, Octavian Turc, Laurențiu Tuluc, Marian Luca, Marian Avram, Nicu Ruscal, Mugurel Mantu, Alex Iepan, Mihai Sângeorzan și Mihăiță Batin.
Antrenori Alex Grigorescu și Dani Ardelean.
La pauza jocului, echipa baimareană le-a oferit câte o felie de pizza tuturor copiilor prezenți la teren, iar la finalul meciului, toți jucătorii echipei Sport Team, s-au așezat pe două rânduri și i-au aplaudat pe oaspeții din Barcelona.
Echipa F.C.România Barcelona a oferit la rândul ei, echipei băimărene o cupă a Prieteniei, iar cei de la Sport Team o cupă și o diplomă.
Organizatorii meciului au acordat și trei premii speciale, pentru:
Cel mai bun portar Daniel Triff-Sport Team Baia Mare
Cel mai bun jucător Laurențiu Tuluc-F.C.România Barcelona
Golgheter Bogdan Bîrle-Sport Team Baia Mare.
Conducerea echipei Sport Team Baia Mare, aduce mulțumiri crainicul stadionului Ioan R. Ster care a prezentat cu profesionalism, toate informațiile despre cele două echipe, iar în timpul meciului a punctat toți marcatorii, prin intermediul sistemului de sonorizare pus la dispozitie de colegul Edy Costin care are si functia de Secretar al echipei Sport Team Baia Mare.
De asemenea și d-lui Mișu Pop pentru locația deosebită oferită și ospitalitatea de care a dat dovadă, pe toată perioada șederii celor din Barcelona, în special la Repriza a III-a.
Următorul meci pentru Sport Team, va fi vineri 12 iulie 2024, revanșa cu echipa Smart Boys Baia Mare.